Cupping

 

Bij cupping wordt er een cup vacuüm op de huid geplaatst. De trekkracht maakt ruimte in de bovenste laag van het weefsel. De cups kunnen statisch worden gebruikt voor extra dieptewerking of dynamisch, met behulp van een tussenstof zoals massageolie.

Je kan hierdoor met de cupping kiezen voor een lichaamsmassage of het meer specifiek inzetten op probleem gebieden.  

Hou er rekening mee dat een behandeling gevoelig op sommige plaatsen gevoelig kan zijn.

Door de zuigkracht kan het gebied tijdens de behandeling pijnlijk worden. Ook kan je er afloop een paar dagen een rode kring op je huid aan over houden.  

Cupping heeft een versterkende werking op de lymfecirculatie, waardoor het ontgiftend en vocht afdrijvend werkt. Het verstevigt de huid en kan spierspanning verminderen. Ook kan cupping speciaal worden gebruikt bij verklevingen, striae, oude littekens, cellulitis en rimpels.  

 

In mijn praktijk gebruik ik siliconen cups van Bellabaci. Dit omdat ik hierbij meer controle heb over de zuigkracht en deze makkelijk kan aanpassen als het bijvoorbeeld te gevoelig is. Dit is een milde vorm van cupping waarbij de huid zo min mogelijk beschadigd raakt.  

Cupping is een van de oudste massage technieken die er zijn.

In de oudheid werd er al met verwarmde koeienhoorns of glazen potjes gewerkt. Deze technieken worden nog steeds veel in de Oosterse geneeskunde gebruikt.