Shantala kindermassage

 

Stress en onrust is iets wat zelfs al op jonge leeftijd kan voorkomen. Dit kan zich onder andere uiten in bedplassen, gedragsproblemen, slapeloosheid, hoofdpijn en buikpijn.

 

Door mijn achtergrond in het onderwijs en omdat ikzelf moeder ben, vind ik het heel belangrijk deze signalen bij kinderen serieus te nemen.

 

Bij Anicca Body en Mind zijn kinderen vanaf 6 jaar van harte welkom om samen met een ouder/ verzorger naar de knelpunten te kijken. Afhankelijk van de hulpvraag en de behoefte van het kind kijk ik hoe de klachten verminderd kunnen worden, door een ontspanningsmassage speciaal gericht op het kind.

 

Mocht het kind hier nog niet aan toe zijn omdat aanraking misschien nog eng is, bouw ik dit rustig op door bijvoorbeeld het gebruik van massagekaarten, tast- en contact oefeningen of een massage over de kleren heen.

 

Als ouder/ verzorger blijf je tijdens de behandeling in de praktijkruimte. Dit geeft het kind een veilig gevoel en bevorderd de hechting tussen jou en je kind. Ook kan ik jou technieken leren waar je samen met jouw kind thuis mee aan de slag kunt.

Studies wijzen uit dat wanneer kinderen regelmatig gemasseerd worden

ze intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn.

 

Shantala kindermassage kan ook een positief effect hebben op kinderen met ADHD en aan autisme verwante stoornissen. 

 

 

Bron: MASSAGE ACADEMIE

Waarom massage bij een kind?

 

Oxytocine

Een gezonde aanraking is van levensbelang. Het lichaam maakt oxytocine aan wat stress vermindert en een gevoel van veiligheid en verbondenheid geeft.

 

Spierspanning

Spieren ontspanning zich en het lichaam wordt gestimuleerd afvalstoffen af te voeren. Dankzij een verbeterde doorbloeding kan zuurstof beter alle organen bereiken.

 

Lichaamsbewustzijn

Een massage bevorderd zelfbewustzijn en het lichaamsbewustzijn. Tijdens een massage leert het kind te voelen en aan te geven wat het prettig vindt en wat juist niet.

 

 

Immuunsysteem

Het immuunsysteem wordt verbeterd. Kinderen komen beter in slaap en slapen dieper door. Hierdoor wordt het herstelproces van het lichaam beter in werking gezet.

 

Voor de kindermassages maak ik gebruik van de babymassageolie van Volatile, dit in verband met de gevoelige kinderhuid.

Oorsprong van Shantala massage ligt in de Ayurveda massage. Deze massage techniek is daarmee afkomstig uit India. De naam van deze massage is, door de fransman Frédérick Leboyer (1918), vernoemt naar een Indiase vrouw, Shantala uit Calcutta. Deze vrouw masseerde haar baby dagelijks op een warme en liefdevolle maar eenvoudige manier in de dagelijkse verzorging.. De massage techniek kenmerkt zich door zachte aanrakingen in een strijkende beweging. Deze strijkende bewegingen vinden ritmisch plaats vanaf het hoofd naar beneden.